Over ons

marry-boumaMijn naam is Marry Bouma, na jaren in de zakelijke dienstverlening gewerkt te hebben, kwam ik erachter dat ik meer een mensenmens ben dan werken vanachter de computer. Het idee om  een koffie- en thee specialiteitenwinkel met lunchroom te beginnen, was er al een tijdje.

Passie voor gezelligheid

Ik kreeg de mogelijkheid om het roer om te gooien, dit heb ik met beide handen aangepakt. Toen in het najaar van 2011 het winkelpandje aan de Oudeweg in Drachten vrij kwam, heb ik, samen met mijn toenmalige compagnon de sprong genomen. Dit was dé kans om de passie voor gezelligheid rondom koffie en theedrinken met anderen te delen.

Ik verkoop gezelligheid

Er wordt mij wel eens gevraagd wat ik nu precies voor winkel heb? Ik antwoord dan steevast, ‘ik verkoop gezelligheid!’ De sfeer die ontstaat wanneer er tijdens de high tea een etagère met lekkernijen voorgeschoteld wordt, verwondert mij nog elke keer. Mooie, soms ontroerende gesprekken komen op gang, iedereen heeft tijd voor elkaar, dan worden herinneringen gemaakt!

Rustpunt en een plek voor ontmoetingen

In deze, alsmaar, drukker wordende de tijd, waar ons dagelijkse leven zich lijkt af te spelen op social media, willen wij graag een rustpunt zijn, een plek waar men elkaar ontmoet en waar je kunt genieten van een bijzondere koffie- en theebeleving.

De passie groeit!

De passie groeit door, zo verrassen wij onze klanten graag met nieuwe theetjes, koffiespecialiteiten en bedenken we elke maand weer een nieuw ‘broodje van de Maand’. Ook het lekkers wat wij bij de koffie of thee serveren komt uit eigen keuken en bedenken we regelmatig weer iets nieuws, zoveel mogelijk biologisch, fairtrade en zonder toegevoegde E-nummers.

De mooiste natuurproducten

Met koffie, thee en chocolade verkopen wij een aantal van de mooiste en lekkerste natuurproducten die de aarde te bieden heeft. Wij vinden het belangrijk dat elke bezoeker van onze winkel of schenkerij, zich welkom voelt. Een praatje, of advies over koffie, thee of een cadeautje, daar nemen wij graag de tijd voor.

Mensen bewust maken

Mijn passie is de gezelligheid rondom het koffie en theedrinken, mijn visie is mensen bewust maken, kiezen voor kwaliteit betekent een waardevol genietmomentje voor jezelf maar ook voor de andere kant van de productielijn, de cacao,- koffie- en theeplantages.

fair-trade-logo

Fairtrade & biologisch

Voordat het kopje koffie of thee in jouw kopje zit, is er al door heel veel mensen werk voor verricht. Dat verdient respect en onze verantwoording. Zoveel mogelijk fairtrade en biologisch is voor ons een vanzelfsprekendheid.

Sjoch! Helpt!

Sjoch! Koffie & Thee werkt graag mee aan de ontwikkelingen van koffie- en theeplantages. Wij sponsoren een deel van onze winst voor initiatieven om de woon- en werkomstandigheden van de arbeiders op de koffie-, thee- en cacaoplantages  te verbeteren.